Geen nieuws in deze lijst:

Veel gestelde vragen

In de loop der jaren zijn er reeds vele vragen aan ons gesteld. Hieronder tref je een overzicht aan van de meest gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Stel deze dan onder:Wat is de beschikbaarheid van een specifiek object?

Wil je de beschikbaarheid weten van de kamers op Curaçao dan hoef je enkel ons beschikbaarheid formulier in te vullen en wij berichten je zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend over de mogelijkheden in onze kamers.

Ik heb een inhoudelijke vraag over een kamer?

Heb je een specifieke vraag over een kamer en bijvoorbeeld de bijbehorende faciliteiten dan verzoeken wij je eerst onze uitgebreide profielen van de kamers op Curaçao door te nemen. Is je vraag niet beantwoord vul dan ons contactformulier in:

We horen graag van je!

Wat is de hoogte van de huurprijs?

 • De hoogte van de huurprijs staat vermeld in de profielen. Hier lees je tevens of de kamer met of zonder water en elektra worden aangeboden en of er nog andere kosten zijn waar je eventueel rekening mee dient te houden.

Zijn de kamers alleen geschikt voor stagiaires?

Nee!

 • Wij hebben in onze kamers altijd een gezonde mix van studenten en personen welke voor een bepaalde periode komen werken op Curaçao. De werkers zijn voornamelijk actief in de horeca. De leeftijd in de huizen ligt tussen de 20 en 25 jaar, met uitschieters daargelaten. 

Waar is de woning gelegen op Curacao?

Zeer centraal in de wijk Marie Pampoen!

 • Per profiel tref je een omschrijving aan van de ligging van de kamers. De kamers van Curaçao Studentenhuis liggen allemaal zeer centraal in de wijk Marie Pampoen. Vanaf de locaties kun je lopend naar de populaire strand en horecazaken op het Sea Aquarium Beach zoals Mambo en Cabana Beach! Daarnaast zijn er tal van andere winkel in de omgeving zoals, copyshops, wassarettes en een supermarkt. 

Moet ik ook een borg betalen?

Ja.

 • De borg is exact één maand huur, welke je voor aankomst op Curaçao dient te voldoen. Na je vertrek ontvang je de borg, circa drie weken na terugkomst in Nederland terug. De borg wordt gebruik ter naleving van de verhuurovereenkomst en eventueel bij het verrekenen van de toegebrachte schade. Om deze reden kan de borg, bij de laatste maandhuur ook niet worden verrekend met de huur.

Ik zoek ook nog een baan, kunnen jullie mij daar mee helpen?

Ja.

 • Zoek je werk in de horeca? Dan kun je je geheel gratis inschrijven op Horeca Werk Curaçao. Dit is een ander onderdeel van onze organisatie. Ga voor meer informatie naar de site:

Beschikken de huizen over internet?

Ja.

 • Alle huizen van Curaçao Studentenhuis beschikken over snel internet. Hou er wel mee dat de snelheid, welke je gewent bent van Nederland niet te vergelijken is. Facebook, Hyves, Skype en mail werkt prima.

Hoe hoog is ongeveer het maandelijkse water en stroom verbruik per persoon per maand?

Wees zuinig met water en stroom!

 • In de meeste gevallen wordt het verbruik van de stroom en elektra inclusief de verhuurprijs aangeboden. Neem hiervoor een kijkje bij de profielen. Wel hanteren wij een maximaal verbruik per persoon per kamer. In de verhuurprijs is een bedrag opgenomen van Ang 50,- per persoon. Indien je dus met zes personen in een woning verblijft dan mag de maximale factuur per maand Ang 300,- zijn. Ga je hier met elkaar overheen dan volgt er een naheffing welke wij met je borg verrekenen. In principe is dit niet nodig, mits de bewoners zuinig omgaan met water en stroom. Laat dus geen fans draaien en lichten branden als je niet thuis bent en vergeet niet goed de kraan dicht te draaien. Loopt het toilet door? Meld dit direct!

Zijn de huizen en is Curacao Veilig?

De huizen zijn allemaal inbraaktechnisch zeer goed beveiligd door sterk sluit- en hekwerk. Voor alle deuren en ramen zitten tralies ter voorkoming van ongewenste gasten. De meeste inbraken vloeien, helaas voort uit het gedrag van de bewoners. De hoofdmoot is 'blijf low profile' en 'blijf scherp'. Curaçao is over het algemeen veiliger dan de meeste andere plaatsen in de wereld. Echter, gebruik je verstand en neem de normale veiligheidsmaatregelen in acht; 

Een aantal tips:

 • Ga niet 's avonds laat nog alleen op pad en wees oplettend als je 's nachts naar huis rijd of je niet wordt gevolgd;
 • Sluit je huis, waaronder ook je ramen dus goed af bij vertrek;
 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen;
 • Ga niet met dure laptops of Iphone's op je voorterras zitten;
 • Geef nooit je adres en telefoonnummer aan een vreemde;
 • Ga niet alleen en al helemaal niet 's avonds pinnen;
 • Als je 's avond wordt thuisgebracht rijd diegene door wie je bent gebracht pas weg als jij binnen bent;
 • Rij niet met drank op;
 • Neem geen vreemde mensen mee in je auto;
 • Als je een auto huurt van een particulier zorg er dan voor dat deze WA & All risk is verzekerd. Laat de verhuurder de papieren hiervan zien;
 • Laat geen tassen of waardevolle spullen achter in je auto.

Kortom let op jezelf en elkaar dan ga je een fantastische tijd tegemoet op Curaçao.


Copyright © 2024. Alle rechten voorbehouden. An Idar Creative design.